Can Pau Bernadó

La finca de Can Pau Bernadó, neix a l'extrem nord del barri de Sant Carles fins a tocar amb la Plana de Can Sala. Aquesta finca està composta per sis hectàrees majoritariament de bosc (pi pinyer, alzina i alzina surera). Una hectarea és cultivable, actualment s´hi treballen cirerers, horta per a l'autoconsum i producció de calçots. A les feixes més altes s´hi ha plantat vinya també per a l'autoconsum. Hi hauria possibilitats d'adaptar l'antiga vinya, avui convertida en un matollar per a replantar vinya de nou.

Agricultura ecològica

Adobs i tractaments naturals
Adobs i tractaments naturals

Des d'un principi, a Can Pau s'ha treballat de forma ecològica i cada vegada amb major convenciment i coneixement. 

Actualment la producció és d'horta per a l'autoconsum i en major quantitat vinya, calçots, mongeta del ganxet i recentment stevies.

Potenciar la biodiversitat, reaprofitar tota la matèria orgànica, respectar els períodes de repòs i reabsorció de nutrients de la terra, evitar l'erosió i pèrdua dels nutrients naturals, l'elaboració de compost al llarg de l'any i sobretot la observació constant del conjunt del territori són els elements fonamentals per a seguir aquesta metodologia.

 

Un llegat de generacions de masovers

La família Crous, els antics masovers que durant dècades cuidaren i treballaren el mas i les terres. Alguns d'ells fins i tot i nasqueren, com en Narcís

Com arribar a Can Pau