Vins 2013 (a disposar a partir de març-abril 2014)

Les propostes d'enguany són tres:

 

- Negre: ulldellebre + garnatxa negra 1500l.

 

- Blanc: garnatxa blanca + pansablanca 1250l.

 

- Rosat 100% directe 40l.

Vins 2012, exhaurits!

Enguany tal i com apuntava el projecte Pensa en vi, l'objectiu és de poder experimentar al màxim.

 

Per això, partint de les varietats de què disposo (directe, cabernet, pansa blanca, merlot i ulldellebre), intentaré anar elaborant diferents cupatges. Si m'hi voleu ajudar acceptaré encantat les vostres propostes.

 

De moment podem anar provant els següents vins:

HERETGE 2012

Aquest vi el considero el més peculiar de la producció ja que és elaborat amb la varietat directe, varietat proscrita  que és molt resistent i que no acostuma a requerir de cap tractament en vinya però el vi que en surt és força peculiar. Enguany és el tercer any que aquesta varietat es vinifica sense emprar el mètode tradicional dedicat a aquest raïm de la bullició i adició de sucres. Així doncs s'intenta seguir trballant per donar valor a una varietat no reconeguda i poc valorada per la seva discutible qualitat. Aquest és un vi d'allò més idoni pels qui no vulguin consumir prductes químics fruits dels tractaments, ja que enguany no ha patit cap tractament en vinya i en el celler, tan sols el mínim dels tractaments acceptats en vinificació ecològica.

 

Per a més informació sobre la varietat directe (híbrid)

Estelània 2013 (2012)

Aquest és un cupatge fet expressament per a la fira Estelània 2012:

 

45% Pansa blanca

25% Merlot

20% Ulldellebre

10 %Cabernet sauvignon (microenvelliment en fusta de roure)

 

Aquest és un cupatge agosarat entre varietat blanca i negres. Aquests temps que corren ens han de fer valents!

 

A l'etiqueta s'observa una imatge del monument per a la independència d'Arenys de Munt amb un fragment del poema sense paraules de Fèlix Cucurull.

Pansa blanca 2012

Monovarietal de pansa blanca

Cabernet sauvignon 2012

Monovarietal Cabernet sauvignon 25% microenvelliment en bóta de roure 75% jove en inox.

Merlot i ulldellebre

Cupatge 50% Merlot 50% Ulldellebre Envelliment 4 mesos en bóta de roure.

Aquest vi requereix encara d'un repòs en ampolla fins passat el setembre de 2013.

Tothom Pensa en vi

Aquest vi és l'agraïment més que sincer a tots els i les participants del projecte de micromecenatge que permeté d'iniciar aquest projecte. Aquest és un cupatge de tots els negres en les proporcions de :

25% Cabernet

35% Merlot

40% Ulldellebre

Mistela 2012

Mistela elaborada amb most de pansa blanca i aiguardent proprció 6:1

Vins 2011 (exhaurits!)

HERETGE

L'Heretge, monovarietal Directe negre amb envelliment de tres mesos en bóta de 60l. de roure.

 

Aquest raïm el directe, és el que hi ha actualment productiu a Can Pau Bernadó, es tracta d'una trentena de ceps i una gran parra molt productius i molt resistents.

 

Aquest vi no ha rebut absolutament cap tractament en vinya (ni tan sols sofre ni coure) i al celler, tan sols uns llevats per iniciar la fermentació i una micqueta de sulfits un cop acabada la fermentació. Durant l'envelliment s'ha fet un trasbals i al moment d'embotellar no s'han afegit sulvits.

 

La raó del nom és la següent:

A mitjans del segle XX tots els ceps híbrids foren estigmatitzats i condemnats a la desaparició. Tot viticultor fou obligat a arrencar les  seves vinyes híbrides malgrat tractar-se d’unes varietats  súper resistents a plagues i malalties que no requerien de tractaments fitosanitaris degut a larobustesa de l’espècie.
Aquest vi, Heretge, és fruit  d’un reducte de vinya híbrida supervivent, una vinya fugitiva,  anònima i secreta on els ceps no s’empelten sinó que naixen de sarment i on herbicides i insecticides no hi tenen cabuda. Estigmatitzada i en perill d’extinció, senyalada, menyspreada i rebutjada en definitiva una vinya proscrita però tal com molts proscrits de la nostra història, amb el cor pur i l’ànima lliure.

 

MUSGATELLA

Musgatella és un vi blanc fruit d'una ramesa de de raïm moscatell que estava destinat a servir al guiram dels hotels de malgrat a principis del passat novembre. Per motius desconeguts els foreasters mai arribaren i el raïm sobremadurat adqurí un mal aspecte per al consum a taula i així fou com a punt de llençar-lo el vaig poder adquirir a preu de draps. 150 kg dels quals sortiren unes 118 ampolles. Durant la fermentació, utilitzant mètodes rudimentaris, aquest procés no sobrepassà els 17ºC. A principis de primavera fou embotella amb un gust i aromes excel-lents, que malauradament minvaren degut a no afegir sulfits al moment d'embotellar, fet que provocà amb l'augment de temperatures la fermentació malolàctica.

 

Aquest vi rep el nom en homenatge a la gata de la casa, una gata que optà fa tres anys de venir a viure a Can Pau i com que ningú li va dir que no i sembla que li agrada encara hi és. Aquesta gata és tan lliure que no té nom i el vi Musgatella és un homenatge a aquesta guardiana del celler, sempre present durant els processos de vinificació.