El vi de pagès és un vi de proximitat, un vi de petita producció. Tot és a molt petita escala si es compara amb qualssevol celler convencional. Un pagès que elabora el seu vi només pot vendre'l a consumidor final, això vol dir que només es pot vendre a casa, a l'agrobotiga o al mercat, sense intermediaris. La producció d'aquest petit celler de pagès ara mateix ronda les 4000 ampolles i té com a màxim objectiu les 15.000 ampolles. Això permet treballar petites superfícies de vinya (3 ha.) amb la major cura i estima, sense maquinària per llaurar ni per veremar, solsament desbrossant i veremant a mà, seleccionant els millors gotims, cuidant escrupolosament cada cep i en cabat al celler elaborant vi en dipòsits de 1.000 litres controlant la temperatura en cada microvinificació. Són vins que responen a un model territorial de petits productors que cuiden la terra amb delicadesa i sobretot que repecten la vida que envolta les nostres vinyes. Són vinyes vives, ecosistemes plens de vida i equilibrats. Aquests vins s'elaboren també contemplant el màxim respecte per a la salut humana.

Quan un pagès pot elaborar un producte a partir del fruit que li dóna la terra aquest pagès és més lliure. Quan un pagès no pot decidir el preu del seu raïm, aquest pagès està essent maltractat per les grans empreses productores de vi i cava. D'aquesta manera els pagesos que són esclaus dels mercats que els extorsionen, mai podran treballar la terra amb el respecte que mereix ja que es veuran abocats a cuidar grans superfícies sense la delicadesa que requereix la salut ambiental i humana potenciant la productivitat edetriment de la qualitat.

Avui com ahir el combat remença continua i per això el Celler Talcomraja és un celler de pagès i remença seguint el camí obert pels pagesos i pageses de Calonge amb la Fundació Remença XXI a qui des d'aquí agraïm la seva fortalesa i convicció per adefensar els drets i la dignitat pagesa.

Quan consumim un producte estem decidint el món que volem. El vi de pagès us ofereix un Maresme sense pesticides, on es recuperi la cultura i el coneixement dels valors agro-naturals i on pagesos i pageses puguin viure dignament cuidant un territori preciós entre la Mediterrània i la serralada litoral.

Amb pros i contres.  Els pros són que el pagès que elabora el seu vi no treballa grans superfícies de vinya amb mètodes convencionals sinó que centre els seus esforços en petites plantacions molt mimades, molt cuidades, molt ben tractades, estimades... Són vinyes vives