Concurs fotogràfic "El meu rial" primavera 2015

Al Maresme, rials i rieres són elements singulars. connectors biològics entre ecosistemes, entre pobles i persones. Són petits tresors excepcionals que ens distingeixen i per això el celler Talcomraja i l'associació Pensa en vi volen donar-los a conèixer. Perquè singularitat, biodiversitat, excepcionalitat, patrimoni natural, proximitat i vida són valors que propugnen ambdues entitats.

 

Si creieu que els rials i les rieres són espais únics i singulars a tenir en compte com a elements patrimonials us volem animar en la següent proposta:

 

Envieu una fotografia del vostre rial/riera, aquell on viviu, aquell on aneu a córrer o passejar, aquell on us sentiu en pau, aquell que us agradi per la seua bellesa, aquell on un dia us vau enamorar... Acompanyeu-lo si ho voleu d'un breu escrit o descripció (molt breu) explicant què us inspira, la data de la imatge i el nom del rial junt amb la seva ubicació dins la comarca.

 

Entrareu en el sorteig d'un lot de vins del celler Talcomraja.

 

Les vostres imatges poden ser enviades al facebook de Pensa en vi o al correu electrònic jarranz@hotmail.com fins al dia 10 de juny de 2015.

 

El proper dissabte dia 13 de juny tindrà lloc el 3er. Tast de vi i paisatge a Can Pau Bernadó. Allí, el públic assistent exercirà com a jurat popular d'entre totes les fotografies enviades.

 

Enllaços d'interès:

 

- Els rials d'Arenys, definició de tots i cadascun dels rials d'Arenys de Mar. web molt interessant que explica les peculiaritats de cada rial. Podeu trobar, també el nom de tots i cadascun dels 18 rials d'Arenys.

 

-Riera sobirans grup Relk. Cançó d'amor a la riera sobirans.

Aquí podeu veure algunes de les imatges dels participants:

Passejada la vinya i el vi a Arenys de Munt

Taller de Ratafia a Mataró

Diumenge dia 29 A la Taverna atzucac de Mataró recollida dinar i elaboració de ratafies.

Talcomraja, un celler amic.

Col-laboració a tres bandes entre el , alumnes del cicle formatiu d'hosteleria de l'IES Bisbe Sivilla i alumnes del Batxillerat Artístic de l'IES Euclides.

Sota la copa. Reportatge sobre el vi ecològic realitzat per estudiants de periodisme de la UB

Col-laboració amb unes estudiants de periodisme en què cercaven documentar les dificultats i les motivacions a l'hora d'iniciar una petita explotació vitivinícola amb criteris ecològics. En el documental es parla de l'agricultura ecològica, la cura de l'entorn per potenciar vinyes en equlibri, la injustícia del preu per obtenir certificats de tractament ecològic i les dificultats d'Arenys de Munt per entrar a la DO Alella i poder així replantar vinyes en aquest municipi.

Guanyadors concurs etiquetes 2014 IES Euclides Pineda de Mar

Enguany els alumnes de primer curs de Batxillerat artístic de l'IES Euclides han participat del concurs d'etiquetes. L'atzar ha fet que sense saber-ho, la guanyadora de l'etiqueta per al vi Heretge sigui l'Ariadna Viadé, familiar del masover (tiet-avi) que va plantar els ceps directes dels quals s'elabora aquest vi.

ARIADNA VIADÉ, Guanyadora Heretge 2014

VÍCTOR MUÑOZ, Guanyador vins Trobats 2014


Aportacions fotogràfiques de Yaisa Schneider