Veremant tot Pensant en vi:

Veremant amunt i avall, enguany més enllà de la verema de la cooperativa de la Serp com és costum i de la de casa a Can Pau d'on neix l'heretge (monovarietal 100% directe), també vaig veremar al Penedès per portar raïm per tirar endavant el projecte Pensa en vi. De tot aquest projecte han nascut quatre vins, un de blanc i tres de negres, una mistela, el vi de morts i la ratafia com cada any. Per seguir l'evolució d'aquests vins ho podeu fer aquí.

Un bon amic, en David de Can Catasus al veïnat de Can Cartró, ha estat el proveïdor. Amb en David són ja la quarta generació que es dediquen a la vinya. De moment tot el raïm que fan el venen, ells no vinifiquen. I ja fa dos anys que han començat amb els processos de reconversió de les seves vinyes passant de un model de cultiu convencional cap a l'ecològic.

 

Les varietats que vaig portar són:

 

-Pansa Blanca

-Merlot

-Ull de llebre

-Cabernet Sauvignon.

 

Ara mateix, el blanc de pansa blanca està en una fase en què el vi es nota jove i fresquet però encara amb una acidesa molt pronunciada. Per pal-liar aquest punt tant àcid, un terç del vi està reposant en bóta petita durant uns 20-30 dies per arrodonir l'acidesa i tornar a la tina amb la resta de vi combinant joventut i fusta.

 

L'heretge va fent també en bóta petita. L'heretge és el vi fruit del raïm històric i no reconegut de Can Pau. Porta ja un més i mig en bóta.

 

Un negre cupatge merlot ull de llebre i cabernet està reposant en bóta i el cabernet monovarietal en inox.